ברוך הבא, אורח
שם משתמש: סיסמא: זכור אותי

דיון: בעיה בשאילתת SQL

בעיה בשאילתת SQL 10 years 6 months ago #5377

  • elpel
  • elpel's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • הודעות: 33
  • קרמה: 0
שלום,
אני מנסה לבצע את השאילה הבאה:
KONV:
SQL Select * from KONV where KNUMV in (Select KNUMV from VBAK WHERE VKORG ='2011' or VKORG ='2012');
store * from KONV into "C:\Documents and Settings\qvadmin\Desktop\Elad\KONV_test\KONV_new.QVD";
DROP TABLE KONV;

ומקבל את הודעת הדגיאה הבאה:
OpenStream failed Key = SQL_ERROR (Number:000) for statemant:
SELECT *FROM KONV WHERE KNUMV IN (SELECT KNUMV FROM VBAK
WHERE VKORG ='2011' OR VKORG ='2012')
KONV:
SQL Select*from KONV where KNUMV in (Select KNUMV from VBAK Where
VKORG ='2011' or VKORG ='2012')

בעבר כבר ביצעתי שאילתות דומות ללא בעיה.
אשמח לכל עזרה
תודה רבה
אלעד
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 6 months ago #5378

  • avishayl
  • avishayl's Avatar
  • Offline
  • Moderator
  • הודעות: 84
  • קרמה: 1
תבדוק את הפוסט הנ"ל:

community.qlikview.com/forums/t/19991.aspx
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 6 months ago #5379

  • elpel
  • elpel's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • הודעות: 33
  • קרמה: 0
מכיר את נושא הרווח אחרי ולפני סימן ה"="
בדקתי,
הבעיה לא שם
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 6 months ago #5380

הי
האם ניסית לבדוק את השאילתה בהרצה מאקסל למשל ולא מקליקוויו?
האם ניסית לפרק את השאילתה ולבצע את החלקים בנפרד?
האם ניסית לפשט את השאילתה הפנימית?

אני יודע שזה לא ממש עוזר אם כבר ניסית אבל זה מה שחשבתי שהייתי עושה.
דניאל
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 6 months ago #5382

  • elpel
  • elpel's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • הודעות: 33
  • קרמה: 0
דניאל,
תודה רבה
את שתי האפשרויות האחרונות ניסיתי,
איך בודקים את השאילתה דרך האקסל?
הבעיה היא נכון לכרגע שהוגעת השגיאה סתומה ולא נותנת רמזים בנוגע לבעיה האמיתית.

אלעד
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 6 months ago #5387

כן אני מסכים שהיא לברורה לכן אני מנסה לבדוק כיוונים אחרים
אתה אומר שניסית את שתי האופציות
ומה הייתה התוצאה? השאילתה עובדת בצורה המפושטת?

אגב, האם הודעת השגיאה מיידית?
האם היא מופיעה גם בקריאת מספר מצומצם של רשומות?
לגבי אקסל
יש שם בתפריט מקום לבהיבא נתונים חיצוניים ושם אפשר לבנות או להקליד אילת SQL
אגב לא מארת כיצד נעשה החיבור לדטהבייס ואיזה דטה בייס
האם אתה משתמש בODBC או בOLEDB
והאם התוצאה מתקבלת בשניהם זהה?

מחשבה נוספת
נסה ללא להשתמש בכוכבית. שמעתי פעם על בעיה אפשרית
נסה לרשום את שמות השדות
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 5 months ago #5568

היי
בלית ברירה, אני הייתי מנסה לשמור את השאילתה כVIEW בדטה-בייס.
הפתרון יכול לעבוד תמיד, אלא אם השאילתה משתמשת במשתנה קליקוויו.
נתנאל
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 5 months ago #5652

  • elpel
  • elpel's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • הודעות: 33
  • קרמה: 0
מצרף את התשובה שקיבלתי מ QlikView
השאילתא לא ניתנת לביצוע.
בלית ברירה ניצור VIEW בסאפ
אלעד

The KONV table is a cluster table and it is not allowed to have a sub-query in a cluster table. Sub-queries are only valid in transparent tables. It is a limitation in SAP.
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 5 months ago #5657

  • Matan
  • Matan's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • הודעות: 31
  • קרמה: 1
לפי ההודעה שצרפת אני מבין שההגבלה היא ב-SAP ולא בקליקויו.
האם זה נכון?
עריכה אחרונה: 10 years 5 months ago  ע''י Matan.
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 5 months ago #5658

  • elpel
  • elpel's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • הודעות: 33
  • קרמה: 0
הבאתי את התשובה כלשונה.
אם אני מבין נכון (וזה לא בטוח) ההבדל הוא בחיבור בין המערכות
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 5 months ago #5660

לפי התשובה הענין בוא במגבלה של SAP וזה לא קשור בכלל לקליקוויו

קיימים מספר סוגים של טבלאות בSAP להלן הגדרה
Transparent Table : Exists with the same structure both in dictionary as well as in database exactly with the same data and fields.
Cluster Table : Cluster tables are logical tables that must be assigned to a table cluster when they are defined. Cluster tables can be used to strore control data. They can also be used to store temporary data or texts, such as documentation.

לפי התשובה לא ניתן לבצע select בתוך select מתוך טבלה מסוג Cluster.

זו כנראה גם הסיבה שכשפיצל דוד את השאילתה זה עבד בסדר.
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

תגובה:בעיה בשאילתת SQL 10 years 5 months ago #5664

  • elpel
  • elpel's Avatar
  • Offline
  • Junior Boarder
  • הודעות: 33
  • קרמה: 0
דניאל,
תודה רבה, מבין את הבעיתיות
אכן גם אני ניסיתי לבצע את המשימה בשני חלקים וזה עבד.
הפתרון בעייתי לזמן ריצה כי הורדת הטבלה בשלמותה לוקחת כ -17 וחצי שעות ובהנחה שאני רוצה לבצע את המשימה על בסיס יומי זה לא זמן רלבנטי.
נכון לכרגע אני מוצא פתרון הגיוני אחד
ליצור VIEW בסאפ ולמשוך נתונים ל QV (מדובר פה בעיקר על עבודת ABAP)

אעדכן כאן לאחר סיום הביצוע
אלעד
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.
זמן יצירת העמוד: 0.142 שניות

הדף שלנו בפייסבוק

מעניין? שתפו דף זה באמצעות הטלפון הנייד

מאמרים

מגמות של ביג דאטה בעולם הביטוח
CA Technologies
SSIS - Buffer Size Optimization
קטגוריה ראשית
בדיקות BI ו-DWH לעומת הבדיקות בתחומים אחרים
קטגוריה ראשית
איסוף דרישות לפרויקטי BI
קטגוריה ראשית
כח המידע במיקוד
קטגוריה ראשית
0

Microsoft

Oracle

IBM

Informatica

Sap

SAS

Qlikview

Cloudera

Machine Learning