התחברות

התחברות
x
או
x
הרשמה
x

או

קליק אחד ואתם מחוברים. מהיר .קל .מאובטח.

חדש בפורומים

מעניין? שתפו דף זה באמצעות הטלפון הנייד

אירועים קרובים

מאמרים

מגמות של ביג דאטה בעולם הביטוח
CA Technologies
SSIS - Buffer Size Optimization
קטגוריה ראשית
בדיקות BI ו-DWH לעומת הבדיקות בתחומים אחרים
קטגוריה ראשית
איסוף דרישות לפרויקטי BI
קטגוריה ראשית
כח המידע במיקוד
קטגוריה ראשית
0

הדף שלנו בפייסבוק

ברוך הבא, אורח
שם משתמש: סיסמא: זכור אותי

דיון: פילטר עם תנאי

פילטר עם תנאי 4 years 10 months ago #8165

  • נתן
  • נתן's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • הודעות: 68
  • קרמה: 0
אני מבקש עזרה עם פילטר מעט מוזר.
צריך להוסיף פילטר מותנה, העובד על מימד הזמן.
פילטר תלוי ביום בחודש, באם היום הראשון לחודש, אזי הפילטר הוא where = last month אחרת where = this month
כלומר באם היום הראשון לחודש, אז אני צריך את נתוני חודש שעבר, אם לא, אז נתוני החודש.

משום מה לא הצלחתי ליצור משהו שכזה.
למישהו יש רעיון?

תודה
נתן
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

פילטר עם תנאי 4 years 10 months ago #8168

  • תמיר
  • תמיר's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • הודעות: 627
  • קרמה: 4
הי נתן,

אני לא זוכר בדיוק איך טבלת הזמן בנויה אצלכם, אך בוא נתחיל.

כדי למצוא האם זה היום הראשון של החודש, יש להשתמש בפונקציה שנקראת datepart ואותה יש להלביש על התאריך של היום. getdate()

כלומר:

datepart(dd,getdate()xxxxx)xxxxxx

תתעלם מxxxx שכן אלו נועדו למטרות יישור.

תראה אם אתה מצליח להוציא את היום של החודש.

כמו כן, אנא תאר את מבנה מימד הזמן.

תמיר
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

פילטר עם תנאי 4 years 10 months ago #8169

  • נתן
  • נתן's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • הודעות: 68
  • קרמה: 0
היי תמיר,
מודה לך על התשובה המהירה.

אין לי בעיה למצוא את היום בSQL, אבל אם אני עושה כן, נראה לי שצריך לגרום לBO להפיק איזה קוד דינמי בSQL, לא?
השאלה שלי היא האם ללכת לכיוון של SQL טהור או אולי לשלב פונקציות של BO וכך לגרום לBO להפיק את הקוד המתאים.
אנא אמור לי מה דעתך.
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

פילטר עם תנאי 4 years 10 months ago #8170

  • תמיר
  • תמיר's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • הודעות: 627
  • קרמה: 4
הי ,

הפתרון מבוסס case when סטנדרטי של sql.

אם תרצה , תשלח לי את מבנה הטבלה (שמות שדות) ומספר שורות של ערכים לדוגמא ואוכל לכתוב לך את הקוד המדויק (מקווה שאוכל היום)

תמיר :Wow:
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

פילטר עם תנאי 4 years 10 months ago #8173

  • נתן
  • נתן's Avatar
  • Offline
  • Senior Boarder
  • הודעות: 68
  • קרמה: 0
אוקי, בסוף כתבתי משהו כזה בתור הפילטר:
[Dwh_Dim_Time_v].[MonthsBack] = CASE DATEPART(DAY,GETDATE()) WHEN 1 THEN 1 ELSE 0 END
עריכה אחרונה: 4 years 10 months ago  ע''י נתן.
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.

פילטר עם תנאי 4 years 10 months ago #8174

  • תמיר
  • תמיר's Avatar
  • Offline
  • Platinum Boarder
  • הודעות: 627
  • קרמה: 4
הי,

אם השדה monthback מתאר את מספר החודשים אחרונית מהחודש הנוכחי (כאשר 0 הוא החודש הנוכחי) זה יעבוד סבבה :Wow: .
הנהלת האתר ביטלה גישת כתיבה ציבורית.
מנהלים: Yoav
זמן יצירת העמוד: 0.275 שניות

Microsoft

Oracle

IBM

Informatica

Sap

SAS

Qlikview

Cloudera

Machine Learning