"פני הבינה העסקית היום זקוקים למתיחת פנים משמעותית" אומר האנליסט של Burton Group ג'ו בוגאסקי (Joe Bugajski). "הקמטים על פניה של הבינה העסקית היום מספרים לנו על ימים מלאי שחלפו זה מכבר. הבינה העסקית צריכה פנים חדשות כדי לסובב את הראשים. כעת נכנסת סייסנס, חברה קטנה של בינה עסקית מישראל, ואחת הפנים היפות והרעננות המחפשת שותפים בקרב ארגונים קטנים ובינוניים".
מוצר ה prismcubed של סייסנס מספק את דרישת הארגונים הקטנים והבינוניים לבינה עסקית מתוחכמת ומבוססת multidimensional analysis של מידע עסקי יום יומי. עד היום יכלו ארגונים לעשות פעולות כאלה רק באמצעים יקרים ומורכבים שהתאפשרו רק לארגונים גדולים. המוצר לא דורש קידוד או תכנות וכן לא דורש ידע במסדי נתונים, ולכן ניתן ליישם אפליקציות בינה עסקית בעלות נמוכה ובזמנים מהירים.
"טכנולוגית המוצר היא פריצת הדרך בעולם הבינה העסקית אשר סוף סוף מביאה בינה עסקית ברמה של ארגונים גדולים לארגונים קטנים ובינוניים" אמר אחד ממייסדי סייסנס והמנכ"ל שלה, אלעד ישראלי. "ארגונים קטנים ובינוניים צריכים מידע נקי אשר מוכן לאנליזה ונגיש לשימוש של משתמשי קצה רבים. משתמשים בארגונים קטנים ובינוניים צריכים את כל הכח והפונקציונליות שיש למוצרים המיועדים לארגונים גדולים, בלי המטען המעיק של תכנות קידוד, פרוייקטים ארוכים וOLAP אשר מכבידים על תקציבן של חברות רבות."
לארגונים קטנים ובינוניים יש מסדי נתונים מרובים ושונים אשר יש לערוך להם אינטגרציה. הצורך של הארגונים הקטנים והבינוניים סופק עד כה רק על ידי כלים יקרים שקשה ליישם אותם. בעזרת המוצר החדש הפעולות האלה מתבצעות במהירות וביעילות.
ממשק המשתמש של המוצר תוכנן כך שיהיה קל מאוד ליצור עליו אפליקציות של בינה עסקית, לרבות לוחות מחוונים אינטואיטיביים ואפליקציות guided analytics ממידע ממקורות שונים. Prismcubed מתיר למשתמשים להכין את המידע לניתוחים, לעשות לו איחוד ואינטגרציה, סינטזות ומיזוגים בלי קשר לגודל החברה ולמשאבים העומדים ברשותה.
הטכנולוגיה של החברה מבוססת בסיס נתונים מוכוון טורים (columnar database) ושימוש בטכנולוגיית in-memory אשר מגבירים מאוד את היכולת לעבד כמויות גדולות של מידע ומבטל את הצורך בטכנולוגיות מיושנות כמו olap. המוצר גם מתחבר באופן ישיר למסדי נתונים כמו SQL, MySQL, Oracle, ואפילו OLAP קיים.
"לפני ארבע שנים, מנכ"ל סייסנס, אלעד ישראלי, שאל את עצמו שתי שאלות: "האם בינה עסקית באמת זקוקה לתהליכי ETL ארוכים, סרברים יקרים ומסורבלים וקבוצות פיתוח גדולות כדי לצוד את ליבם ותקציביהם של ארגונים קטנים ובינוניים? האם יתכן שבינה עסקית תהיה קלה להפצה, קלה לשימוש ולא יקרה?" אומר בוג'אסקי "אלעד ענה לשאלה בכך שבנה את prismcubed שהיא תכנה נאה דיה כדי לשבות את לב הארגונים הקטנים והבינוניים מהבינה העסקית של מיקרוסופט, טבלאו, אקטואייט, אילומינייט ואחרים".
אפשר להוריד תכנת נסיון מאתר החברה ב http://www.sisense.com/