סאן מיקרוסיסטמס הכריזה על שרת Netra X4200 M2 - שרת Rack ראשון ברמת NEBS3 (סטנדרט בניית ציוד רשת), המופעל ע"י מעבד AMD Opteron ומציע תמיכת מערכות הפעלה הרחבה ביותר בתעשייה, כולל סולאריס 10, רד האט, Suse Linux וחלונות.
שרת Netra X4200 M2, המבוסס על שרת SunFire X4200 M2 שהוכרז באוקטובר 2006, הנו שרת Netra הראשון לארונית שפותח עם ארכיטקטורת X64 (X86, 64 ביט) סטנדרטית. השרת מספק את קיבולת האחסון והזיכרון הגבוהה ביותר בתעשייה במארז 2U, 20 אינץ' - עם עד ארבעה כונני SAS 146GB ועד 32GB זיכרון ומגיע מוכן לתמיכה בכרטיס Sun Multithreaded Networking החדש, עבור תפוקת רשת גבוהה באופן משמעותי.
סאן תוסיף למשפחת שרתי Netra תמיכה בטכנולוגיית Sun Multithreaded 10 GbE Networking, עם אספקת שיפורי ביצועי יישומים של עד פי ארבעה לעומת ממשקי רשת נוכחיים של סאן בעת שילוב עם שרתי X64 או ספארק מרובי ליבות. טכנולוגיה זו נועדה לנצל את יתרון תכנון הפיצולים (Threads) של סולאריס לתפוקה מקסימלית, בלי חשיבות למעבד.
"הוספת ארכיטקטורת X64 Rackmount למשפחת שרתי Netra, מגדילה את מבחר הפלטפורמות ללקוחותינו ולשותפינו במרחב הטלקום", אומר עודד שפיר, מנהל מכירות טלקום בסאן ישראל. "עכשיו יכולות חברות טלקום הרוצות חומרה סטנדרטית, לפתח את פתרונותיהן על שרתי להבים Sun ATCA או שרתי Rack mount - ההיצע הרחב ביותר של פלטפורמות עבור ספקי תקשורת בתעשייה".
שרת ה- Netra X4200 M2 יכול לשמש ליצירת פתרונות כמו שרתי מדיה, קול על IP (VoIP), בקרי שערי סיגנלים, מערכות ניהול רכיבי רשת, מערכות ניתוח תעבורת רשת, מערכת ניהול תפעול ומערכות ניהול נתונים. מספר ISVs מפתחים יישומים עבור שרת Netra X4200 M2, כולל Adax, AppGate Network Security ו- Surf.