מאמני הספורט יודעים שעליהם להיות מעודכנים במידע ובנתונים באופן תמידי. המושג "מידע הוא כוח" תופס תאוצה גם במישורים הכלכליים והטכנולוגים.
בתחום הספורט שבו כל מנהל/מנג'ר מקצועי חייב להיות מעודכן ביכולת שחקניו, יכולת יריביו, והכרת טקטיקות וחידושים, כך גם כל מנכ"ל חברה ומנהל בדרגים גבוהים, בינונים וזוטרים חייבים לפעול בדרך דומה אם ברצונם להתקדם מקצועית וכלכלית או לכל הפחות לשמר את הישגיהם. לצורך כך מגיע תחום ה- BI (בינה עסקית) שצובר תאוצה בשנים האחרונות.
תחום זה מתמקד במטרות הבאות:
1. יצירת אמת אחידה בתוך ארגון/חברה עם מסקנות חד צדדיות.
2. הפקת לקחים מתקופות קודמות (קרובות ורחוקות).
3. קביעת יעדים ברורים לגבי עתיד קרוב ורחוק ובחינתם.
4. בדיקה והשואה בתוך הארגון בין היחידות, המחלקות והצוותים והסקת מסקנות עבור שיפורים.
5. התמקדות בנתונים רלוונטים עסקית ומקצועית ומידור נתונים פחות חשובים.
6. יצירת השואות מול מתחרים לפי הקריטריונים הנ"ל. בכתבות הבאות אמקד בקריטריונים תוך פירוט והדגמת כלי ה- BI
אמנם אנלוגיה משכנעת, אבל אי אפשר להעתיק אותה ל –BI. ליצר סביבת נתונים אחידה שמובילה למסקנות ברורות, זה יקר מעל ומעבר.. כי הסביבה משתנה. אפילו היעדים לא מחוסנים משינויים. אסביר זאת.
נניח שהתחלנו ביעד של שיפור ביצועים בייצור, אך גילינו בכריית נתונים קבוצת לקוחות אוהבי חידושים שיש לה ביצועים גבוהים. לאור הגילוי, ודאי נרצה להתמקד בקבוצה הזאת, והיעד ישתנה בהתאם ממעקב על הייצור למעקב על אינדיקטורים בשיווק, כגון: קצב הצטרפות לקוחות לקבוצת "אוהבי חדושים", וכמויות ה-leads שנוצרו ע"י קבוצה זו. גם היעד השיווקי הזה הוא לא הסוף. אחריו ייתכן שנרצה להתמקד במהירות הקמת פרויקטים חדשים בייצור, וכן הלאה. אחרי כל אבחון, יכול להיות שהפוקוס ישתנה.
אדית
הבית של GT data mining