הצטרפו לקבוצות שלנו לקבלת עדכונים מרוכזים פעם בשבוע:

ווטסאפ:
http://wa.dwh.co.il
טלגרם:
http://telegram.dwh.co.il

IOT strategy פיתוח תשתית לעתיד

More
4 years 11 months ago - 4 years 11 months ago #8479 by Edith Ohri
כל רעיון מסחרי או עסקי חדש צריך להיות כדאי וניתן למימוש טוב. זה א-ב. השאלה, האם הדרישה לדעת מראש מה הכדאיות והישימות, לא זורקת בטעות החוצה רעיונות טובים רק משום שהם קשים לחיזוי, זאת כאשר ידוע שחיזוי עלול לתעתע.

הפתרון הפעם הוא לא מהסוג של חיזוי משופר, אלא של אסטרטגיה. לפני הרבה שנים למדתי בקורס קטן בטכניון שהעביר דר' זאב בונן (אז ראש רפא"ל), על הקטנת סיכוני פיתוח ע"י פיתוח בו-זמני באפיקים מקבילים. אגב, זה לא פתרון הניהול היחיד שדר' בונן ניסה ליבא אלינו מה-MIT, וההברקה היא בפשטות שלו: במקום לזרוק רעיון פיתוח חלש, לחזק את סיכויי ההצלחה באמצעות עבודה במקביל על שתיים ואפילו שלוש חלופות.
*לשים לב: זה מחיב ניהול תצורה טוב וזריז מאד.

אפשר להשאיל את העקרון הזה לכאן, לבחירת נושא פיתוח IOT, בגישה אסטרטגית במקום אנליטית, בדרך הבאה: להכין רשימה של רעיונות פיתוח ולהרכיב מהם תכנית אחת, רצוי פשוטה. זה אפשרי. רשימת רעיונות יכולה להכיל לדוגמא: הצעות לתיקונים של פתרון קים, הגדרת "חצי הכוס הריקה" של כיוונים שלא נוסו, תיאורי מקרים שהצליחו נגד הסיכויים, עיצות סבתא או סבא :), וחשוב מאד להוסיף דרישות של נוחות אישית שיעשו חשק להשתמש בזה.

המיוחד בגישה האסטרטגית, שהיא מכילה הרבה אפשרויות, ומעודדת הפריה וברירה טבעית במקום להחליט מראש על אפשרות מועדפת. עוד יתרונות (לא לפי סדר כלשהו): הסתגלות לתנאים חדשים, מניעת בזבוז, העשרת לימוד, יצירת תשתית מגוונת, שרידות, והפחתת התלות במשאבים (שזמינותם לעולם לא מובטחת).


בברכה
אדית
Last edit: 4 years 11 months ago by Edith Ohri. Reason: קבלת הערות

Please התחברות to join the conversation.

More
4 years 11 months ago #8480 by Edith Ohri
לאור הטכנולוגיה החדשה או המהפיכה התעשייתית הרביעית כפי שזה נקרא, גם הניהול והמימון הולכים להראות אחרת. דיון זה הוא בהמשך לדיון קודם כאן "No references to literature"
dwh.co.il/dwh-forums/%D7%9B%D7%A8%D7%99%...rences-to-literature


בברכה
אדית

Please התחברות to join the conversation.

More
4 years 11 months ago - 4 years 10 months ago #8481 by Edith Ohri
העתיד מזמן כאן*
(*בהמשך לדיון "No references to literature")

סילביה טוד היתה כבר בגיל 12 מפורסמת בארה"ב עם תוכנית משלה בשם "Super-Awesome Maker Show" ויותר ממיליון עוקבים – ילדים ומבוגרים. המסר בתכנית היה, שכל אחד יכול להקים יישומים עם בקר-ארדואינו, מיקרופון, מצלמה, חלקים מרותכים ומודבקים – כל דבר שבהישג יד.
הנה עוד דוגמא לענין העצום שמעורר נושא Makers -
libguides.westsoundacademy.org/c.php?g=515488&p=3524174

וקטע משנת 2013 "Go out there and make something!" של סילביה טוד ב TEDx



בברכה
אדית
Last edit: 4 years 10 months ago by Edith Ohri. Reason: הפוסט שנמחק עלה פעמיים בטעות

Please התחברות to join the conversation.

More
4 years 10 months ago #8487 by Edith Ohri
הערה: למי שמפקפק, כאשר כל אחד יכול לפתח, יש מהפיכה. זה בדיוק הסימן - דמוקרטיזציה של ידע וחשיפת אפשרויות שבידי בעלי זכויות מעטים, להמוני אנשים מכל הסוגים.


בברכה
אדית

Please התחברות to join the conversation.

Moderators: Edith Ohri
Time to create page: 0.224 seconds